Dat private lease tegenwoordig populair is dat weten we zo langzamerhand wel, maar er is een nieuwe trend in opkomst: occasion lease. Als je opzoek bent naar shortlease prive kan occasion lease ook een goede optie zijn. Occasion lease is namelijk in vele gevallen een stuk goedkoper dan het leasen van een nieuwe auto. Er zitten nog meer voordelen aan occasion lease dan alleen de prijs, in deze blog lopen we een aantal voordelen bij langs.

Shortlease

Het leasen van een occasion heeft vaak een korte looptijd, ookwel shortlease genoemd. Je kunt al leasen met een looptijd van slechts 12 maanden. Het voordeel van een korte looptijd is dat je de auto sneller hebt afbetaald. Vaak is de lange looptijd een drempel om privé niet over te stappen op leasen. In dit geval is die drempel dus weggenomen.

Lagere bijtelling

Als je de occasion leaseauto zakelijk gebruikt heeft deze een lagere bijtelling vergeleken met nieuwe leaseauto’s. Een nieuwe leaseauto heeft namelijk een hoge bijtelling. Een ander nadeel van een nieuwe auto is dat de waarde heel snel minder wordt. In het eerste jaar verliest een auto altijd zijn grootste waarde als je het vergelijkt met andere jaren.

Goedkoop

Het te bepalen leasebedrag heeft te maken met verschillende factoren. Denk aan de duur van de lease, maar ook de aanschafwaarde van de auto. Dit is waar occasion lease zijn grootste voordeel laat zien. Doordat de aanschafwaarde van een tweedehands auto veel lager ligt wordt het totale bedrag lager, waardoor je maandelijks minder hoeft te betalen. Een bijkomend voordeel van het lage maandbedrag is dat je flexibel om kunt gaan met het bepalen van je leasetermijn.   

Kopen of leasen?

Allemaal heel leuk die voordelen, maar een tweedehands auto kun je ook gewoon gelijk kopen. Dat klopt, als je nog wat spaargeld op je bankrekening hebt staan dan is het kopen van een tweedehands auto ook een optie. Per auto moet er gekeken worden wat uiteindelijk het voordeligst is. Laten we een kort voorbeeld nemen. Als je een occasion voor 3 jaar kunt leasen voor 190 euro per maand, dan betaal je in totaal 6840 euro. Als je een auto koopt voor 6000 euro en je verzekert hem 3 jaar lang, betaald wegenbelasting en dingen als APK dan ben je vaak nog meer kwijt dan die 6840 euro. Maak voor jezelf die rekensom en bekijk wat voor jou het voordeligst uitkomt en dat is altijd wel goed om te doen.